Rustika festlokaler

Att hålla sin bröllopsfest eller varför inte företagseventet på ett gammalt anrikt slott eller på en vacker gammal herrgård är en ingen dröm utan en fullt rimlig möjlighet. Slottet eller herrgården utgör festlokalernas ess. Det är här magin skapas med hjälp av den vackra miljön. Att välja en festlokal av rustik stil är populärt och därför rekommenderas du att vara ute i god tid, gärna ett halvår i förväg, för att säkra din bokning. Det är dock värt det – en festlokal av klass kommer att förhöja feststämningen och förgylla er kväll.

Slott och herrgårdar

Fantastiska slott och herrgårdar som erbjuder uthyrning av festlokaler hittar man lite varstans i vårt avlånga land. Fördelarna med att hyra en festlokal i ett slott eller på en herrgård är många, miljön och känslan är naturligtvis något extra, men andra fördelar såsom det ostörda läget är också betydelsefullt. Tillskillnad från en festlokal i staden finns det större möjligheter att förlänga öppettider då inga boende intill störs. Nedan kommer vi att ge några exempel på både slott och herrgårdar som ni kan hålla er fest vid.

Rockelstad slott

Rockelstad slott från 1600-talet ligger i Södermanland och erbjuder en fantastisk arkitektur såväl som historia. Medeltidsslottet har en stor slottspark med utsikt över sjön och erbjuder aktiviteter såsom bastu, kägelbana, tennisbana och kanoter. Här kan man hyra festlokaler och eftersom att övernattning ingår i priset får du och dina gäster tid att ta en kanottur eller en bastu. Det finns några olika festlokaler på slottet som samtliga rymmer upp till 100 gäster vardera. Ingen fast restaurangdel men personalen hjälper till med catering och att förbereda inför festen. Med en grundhyra på omkring 700 kronor per person och 4000 för hyrning av Slottssalen är Rockelstad slott ett förhållandevis prisvärt alternativ.

Sundbyholms slott

Sundbyholms slott ligger i Mälardalen och hela slottet är kombinerad restaurang, hotell och festvåning som erbjuder fem olika festlokaler att hyra som tar mellan 1o upp till 280 gäster. Här anordnas temamiddagar, bröllop och företagsevent året om och beroende på antal gäster och serviceomfattning erbjuder man olika paketpris. Pris ges vid offertförfrågan.

Bjertorp slott

Bjertorp slott ligger en timme från Göteborg och tre från Oslo. Här har man tre festlokaler som passar sällskap från 1 upp till 110 personer och du kan till och med abonnera hela slottet med dess 35 hotellrum, festsal, matsal och vackra slottspark till ett pris från 75000 upp till 100 000 kronor. De erbjuder även andra paketerbjudanden för bröllopsfester och företagsevent där mat, dryck och städning ingår.

Borgholms slott

Borgholms slott, intill Kalmarsund, har två festlokaler som hyrs ut året om. Drabantsalen och Jungfrutornet kan hyras för 5000 kronor vardera plus en kostnad på 50 kronor per person. Slottet saknar restaurang men personalen kan hjälpa till med catering, dukning och städning.

Givetvis finns det fler slott och herrgårdar att tipsa om. Dessa var ett urval för att visa på vilken service och vilka priser en festlokal på ett slott egentligen rör sig kring.