bloggen

Så blir du en framgångsrik bemanningssjuksköterska

Är du en sjuksköterska som vill försöka ta klivet över till att bli bemanningssjuksköterska? Då finns det vissa strategier som du kan använda dig av för att säkra de allra bästa uppdragen. Fortsätta att läsa så avslöjar vi vilka dessa är!

4 sätt att bli en framgångsrik bemanningssjuksköterska

När du vill lägga vantarna på de bästa uppdragen som bemanningssjuksköterska bör du se till att:

  • Nätverka. Att bygga upp ett starkt nätverk är en viktig del i att säkra de bästa jobben när du arbetar som sjuksköterska via bemanning. Se därför till att skapa kontakt med andra sjuksköterskor, uppdragsgivare och bemanningsföretag inom vården. Detta kan du bland annat göra genom att delta på konferenser och mässor samt andra evenemang som är relevant för vårdpersonal. I samband med dessa tillställningar kan du försöka vidga ditt nätverk och få värdefulla insikter kopplade till arbetsmarknaden.
  • Skapa en stark CV. Din CV är på sätt och vis din biljett in på arbetsmarknaden. Så när du vill kunna säkra de allra bästa uppdragen som bemanningssjuksköterska bör du försöka skapa en så stark CV som bara är möjligt. Lyft fram din tidigare erfarenhet av yrket, din utbildning och dina kvalifikationer. Se också till att anpassa din CV och ditt personliga brev för respektive jobb som du söker. Ta gärna professionell hjälp om du känner att du är i behov av detta.
  • Bygg ditt varumärke. Utöver att skapa en stark CV bör du också försöka bygga upp ditt alldeles egna personliga varumärke. Detta gör du genom att vid lämpliga tillfällen belysa dina färdigheter, erfarenheter, kunskaper och liknande. Dessutom bör du även låta din personlighet lysa igenom då och då. Skapa gärna en personlig webbplats, en blogg och/eller konton på sociala medier för att bygga ditt varumärke. Där kan du visa prov på din expertis inom sjuksköterskeyrket samt lägga ut krokar som är tänkta att locka potentiella uppdragsgivare.
  • Jobba med ett bemanningsföretag. Överväg också att jobba med ett bemanningsföretag. Dessa företag är nämligen aktörer som är specialiserade på vårdbemanning. Därmed kan en sådan aktör visa sig vara en värdefull samarbetspartner när du är på jakt efter nya uppdrag.