bloggen

Valet är inte enkelt

Jag sitter och funderar på vad för typ av försäkring jag skall ha nu när vi ger oss iväg till Peking. Det är ofta ganska smidigt det där med försäkring gällande resor i och med att man har skydd under en viss tid av sin vanliga försäkring. Problemet är när man skall vistas utomlands under längre tid. Detta innebär i allmänhet att man behöver teckna en separat försäkring för att inte riskera att få betala precis allting om någonting skulle inträffa under tiden man vistas utomlands. Jag har rest utan försäkring ett par gånger, men det var riktigt jobbigt. Orsaken till detta var att jag hela tiden försökte ta det lugnt och inte utsätta mig för några risker vilket innebar att jag satt inomhus mest hela tiden. Efter en månad skaffade jag en försäkring via internet, men därefter har jag alltid tecknat försäkring innan jag gett mig av.

Nu kommer vi vara i Peking under fyra månader vilket är en ganska lång resa för vår del. Det är några vänner som nu bor där som vi skall hälsa på och då kan man ju vara borta en tid. Dessutom skall vi försöka komma iväg och se lite mer av landet innan vi åker tillbaks till Sverige igen. Vi hittade ett par olika typer av reseförsäkringar som verkade bra, men vi har inte riktigt bestämt oss för vilken av alla dessa som vi skall välja. Än har vi tid på oss, men det är ju skönt om man kan komma fram till ett beslut i god tid innan avfärden.