Udda festlokaler

En fest eller annan tillställning behöver inte nödvändigtvis hållas i en vanlig festlokal – det finns alternativ, udda om man så vill, som garanterat förhöjer stämningen. Udda festlokaler, som man kanske inte direkt tänker på som alternativ, handlar denna sida om. Vi ger här tips om festlokaler utöver det vanliga som tips och inspiration inför din festplanering.

Blå Hallen

Blå Hallen i Stockholmsstadshus är en vacker och anrik festlokal som staden hyr ut, även till allmänheten. Hallen med sina oputsade röda tegelväggar är 50 meter lång, 30 meter bred och hela 22 meter hög och alltså perfekt för det större sällskapet. Mest känt är Blå Hallen för att det är här den årliga Nobelbanketten tar plats. För de som har råd och säker en festvåning av fantastisk klass är Blå Hallen ett alternativ. Beroende på vad för slags tillställning, antal gäster och vilken service man söker varierar priserna. Grundpriset för en kväll i Blå Hallen är dock satt på 55 000 kronor.

Berg 211

Med en kapacitet på 350 gäster är bergrummet, Berg 211, en fräck festlokal belägen i Gamlestaden i Göteborg. Bergrummet ligger insprängt i berget som delar Gamlestaden från Bellevue och består av två långa välvda salar. Snygg och stilren inredning gör att den går att använda som festlokal för alltifrån bröllop till utställningar. Här hålls regelbundet privata fester och företagsevent.

Skyddsrummet

Skyddsrummet i Stockholm rymmer upp till 600 minglande gäster och upp till 220 sittande matgäster. Festlokalen lämpar sig för alltifrån bröllop till konserter och på plats finns DJ-utrustning att hyra. Här kan du även skräddarsy menypaket om ni inte vill stå för maten själva. Eftersom att lokalen är så gott som ljudisolerad kan öppettider diskuteras.

Ladan

Längst ut på Lidingö norra ligger Ladan som hyrs ut som festlokal för det mindre sällskapet. Här ryms upp till 80 sittande matgäster som får njuta av en annorlunda upplevelse i lantlig miljö. Mellanprisläget gör att den passar bra som festlokal för bröllop och privata fester.

Till havs

Det finns ett stort antal ägare av större båtar som hyr ut sina båtar som festlokal. En vacker sommarafton finns nog ingen bättre festlokal än båten. Eftersom att utbudet är stort och det finns båtar som hyrs ut som festlokaler över hela landet så rekommenderas du som är intresserad att se efter vilka alternativ som finns i ditt område.

Djurgårdsvarvet

För de som letar efter en häftig och lite råare festlokal kan djurgårdsvarvet rekommenderas. Det gamla varvet har plats för upp till 200 gäster och om du vill kan de hjälpa till med möbler, teknik och annan inredning som passar din fest på bästa sätt.

Astoria

Den gamla biografen har gjorts om till en annorlunda festlokal som rymmer 180 middagsgäster och upp till 300 minglande gäster. Eftersom att biografen är uppbyggd i etapper betyder det att du, oavsett var i lokalen du sitter, har full syn över scenen.

Givetvis finns det fler udda och nytänkande festlokaler i andra städer än exemplen ovan, Stockholm och Göteborg. Vi hoppas dock att vi kunnat inspirera till ett annorlunda tänk inför planeringen av kommande fest eller evenemang. Lokalen spelar en betydande roll för festen i stort och möjligheterna är stora!