bloggen

Flexibelt och spännande yrke

Efter studierna till fastighetsmäklare kan jag inte hålla reda på hur många anställningar på diverse byråer jag sökte. Från början i den stad jag bodde i och tillslut sökte jag arbete som fastighetsmäklare i små orter där jag inte ens visste att man kunde få arbete som fastighetsmäklare. Det var lönlöst, marknaden var mättad och jag gick utan arbete hur mycket jag än sökte. När allt kände som mörkast tog en vän med mig på en starta eget kurs och plötsligt insåg jag att jag inte sett mig om efter alla möjligheter. Jag kunde ju faktiskt jobba som fastighetsmäklare på min egen byrå. Sagt och gjort.

Redan dagen efter startade jag upp mitt företag och ramlade på ett jobb som ledde till nästa varifrån jag blev rekommenderat till det tredje och så vidare. Idag jobbar jag halvtid som fastighetsmäklare och har fem anställda. Det är lite smått otroligt hur livet kan te sig. Något jag lärt mig är att aldrig ge upp sina drömmar oavsett hur mörkt det än kan se ut. De fastighetsmäklare jag själv anställt på min byrå har på egen hand sökt upp mig. Jag har valt att aldrig annonsera ut någon tjänst eftersom att jag tror att den egna drivkraften är viktig i ett yrke som detta. Jag tror även på att ge drivna personer en chans och ingen av de fastighetsmäklare jag anställt har gjort mig besviken. Det är ett hårt jobb för den som vill tjäna stora pengar, men ger även en enorm frihet. Ett yrke jag kan rekommendera för den som söker ett flexibelt och spännande jobb.